Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

EUR/ ЧЕШКА НЕ ИСКОРИСТИЛА 400 МИЛИОНИ ЕВРА ОД ЕУ ФОНДОВИТЕ

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 10-02-2014 Back


 

www.a1on.mk Според чешкото Министерство за регионален развој, Чешка во периодот
 2007-2013 година користи најмалку средства од европските фондови во рамки на
 целата Европска унија, јави дописникот на МИА од Прага. "Минатата година имавме
 десет милијарди круни (400 милиони евра) неискористени од фондовите на ЕУ. Во рамки
 на цела Унија неискористени се 16 милијарди круни, што значи ние го сочинуваме
 поголемиот дел од оваа загуба, и тоа е навистина не е добро", изјави по седницата на
 Владата министерката за регионален развој Вјера Јоурова.

 Јоурова смета дека проблеми со ЕУ фондовите во земјата ќе има и годинава и токму
 поради тоа Владата им препорача на Министерствата да подготват итен план за
 користење на нивно користење.

 Прочитајте ја целата вест
тука

Back