Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / ДИРЕКЦИЈАТА ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ ДО ТППЕ ДОНИРА НОВА ОПРЕМА ЗА СПАСУВАЊЕ ПРИ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕПОГОДИ

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 26-07-2022 Back


 ТППЕ – Прилеп денеска доби донација од Дирекцијата за заштита и спасување. Станува збор за комплет спасувачки систем за стабилизирање и подигнување при елементарни непогоди (земјотреси) и комплексни сообрајќајни незгоди и сет за спасување од поплави.


Инаку, ваква опрема имаат добиено 14 територијални противпожарни единици во состав на Републичките сили за заштита и спасување, од средствата наменети за купување опрема за пожарникарите.

За повеќе информации кликнете тука


 
Back