Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА ИНТЕРВЕНТНИ ВОЗИЛА СО ДОНАЦИЈА ОД ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 09-06-2022 Back


 
Набавени се осум специјализирани интервентни возила за потребите на организационите единици во рамки на Одделот за специјални полициски операции во вредност од околу 14.240.000 денари, односно 6 интервентни комбиња за јавен ред и мир за потребите на Единицата за брзо распоредување и 2 возила за интервентни операции на САЕ „Тигар“. Пред присутните на пистата во Полицискиот центар „Ѓорче Петров” беше изведена демонстрација на брзо излегување и влегување, како и тактичко движење, а беа презентирани и техничките карактеристики на возилата.

 
Заменик Шефот на мисијата на Амбасадата на Чешката Република, Лубомир Пшенка, го поздрави денешното примопредавање на возила набавени од донацијата на Република Чешка и  дадени на употреба  на Единицата за брзо распоредување и САЕ„Тигар“ при МВР, а воедно изрази задоволство од соработката меѓу претставници на двете министерства за внатрешни работи, особено до министерот Спасовски и директорот на Бирото за јавна безбедност, Сашо Тасевски. 
 
За повеќе информации кликнете тука.
 


Back