Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / ДОНАЦИЈА ОД ВОЗИЛА И ОПРЕМА ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА ЗА ОДДЕЛОТ ЗА ГРАНИЧНИ РАБОТИ И МИГРАЦИЈА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 12-04-2022 Back


 Во делот на подобрување на мобилноста на граничната полиција донирани се: 17 возила, од кои 10 теренски, 3 комби-возила и 4 специјални возила за транспорт на шверцери на мигранти. Во делот на граничниот надзор донирани се термални камери со краток и долг дострел, дневни и ноќни двогледи за зголемена ефикасност и безбедност во постапувањето на припадниците на граничната полиција, уреди за присилно запирање возила – СТИНГЕР и тактички елечиња, а во делот на подобрување на можностите за следење онлајн-обуки – лаптопи и проектори.


Оваа донација е дел од програмата за поддршка од владата на Сојузна Република Германија за МВР – Одделот за гранични работи и миграции, регионалните центри за гранични работи и полициските станици од граничната полиција за 2021 година, но со оглед на отежнатите услови на производство и достава на опремата поради ковид-пандемијата, таа се испорачува денеска.

За повеќе информации кликнете тука.
 
 
 
 

 

Back