Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / СО ФРАНЦУСКА ДОНАЦИЈА ЌЕ СЕ УНАПРЕДУВА ПРОТИВПОЖАРНАТА ЗАШТИТА ВО БЕРОВО

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 10-02-2022 Back

 

 Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, оствари средба со претставници од
 Француската асоцијација „Working  together”, која се занимава со волонтерство, поддршка и
 унапредување на противпожарната заштита.
 
 Како што истакна Laurent Roullon, претставник на асоцијацијата „Working  together”, оваа
 асоцијација е присутна и помага во Македонија, во делот на противпожарната заштита, од 2009
 година и се што работи, работи со посредништво со Француската амбасада во Македонија.
 Моментално се на посета во Македонија, во повеќе градови и имаат за донирање неколку
 противпожарни возила, кои ќе бидат донирани во текот на месец јуни, во неколку градови.
 
 За повеќе информации кликнете тука
 
 
 
Back