Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / ГЕРМАНСКА ДОНАЦИЈА НА БРЗИ АНТИГЕНСКИ КОВИД ТЕСТОВИ ЗА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 20-05-2021 Back


 Донација од 72.000 брзи антигенски ковид тестови во вредност од 298 илјади евра, наменети за
 јавните здравствени установи и ковид центри во земјава. Германија од почетокот на пандемијата
 го поддржа здравствениот сектор на Северна Македонија со околу 1,45 милиони евра.

 
 Германија е и коосновач на платформата за снабдување со вакцини и нејзин најголем донатор со
 2,1 милијарди евра и додаде дека Ковакс снабдува 142 земји со вакцини против Ковид-19 од кои
 многу ги добиваат бесплатно.

 За повеќе информации кликнете тука.
 
 
 
Back