Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД/ 554.000 ЕВРА ЗА МАКЕДОНСКИ ЗДРАСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ, ДОНАЦИЈА ОД ЈАПОНАСКАТА АМБАСАДА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 23-03-2021 Back

 

 Амбасадорот на Јапонија, Савада Хиронори потпиша десет договори за грант помош во рамки на   програмата за мали проекти за човекова безбедност (GGP) со цел подобрување на основните   човекови потреби во Македонија. Десетте проекти, како што соопштија од Амбасадата, имаат за   цел да ја поддржат државава во справување со кризата Ковид-19, а секоја здравствена   институција ќе добие различно финансирање согласно потребите.
 
  Вкупната помош доделена во рамки на програмата за мали проекти за човекова безбедност   (GGP) годинава достигнува над 540.000 евра, што е најголема сума што ја добила државава од       почетокот на имплементирањето на програмата во 1996 година, информираат од Амбасадата.
 
 За повеќе информации кликнете тука.
 
 
 
Back