Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД/ СО 800.000 ДОЛАРИ ДОНАЦИЈА ОД САД ЌЕ СЕ ПРОШИРАТ КАПАЦИТЕТИТЕ НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 14-11-2020 Back

 Со финансиска поддршка во висина од 800 илјади долари од Европската команда на Армијата   на Соединетите Американски Држави ќе се прошират капацитетите за хоспитализација на   пациенти на Универзитетската клиника за хематологија во Скопје.

 Со оваа инвестиција целосно ќе се заокружи процесот на обнова на просторните услови во рамки   на Клиниката започнат во 2017 година.Финансиската поддршка се реализира преку Амбасадата   на САД во земјава.

 

 За повеќе информации кликнете тука.

 
 
 
 

 

Back