Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

МКД / ЗА ПОДДРШКА ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОВИД-19 – СЛОВАЧКА ДОНАЦИЈА ВРЕДНА ОКОЛУ 200 ИЛЈАДИ ЕВРА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 18-10-2020 Back

 

 

 Преку механизмот за цивилна заштита на Европската Унија, како поддршка во борбата против   КОВИД – 19, во касарната „Гоце Делчев” се изврши примопредавање на донација, што Словачка   ја обезбеди за Македонија.Донацијата вредна околу 200 илјади евра е составена од 15 големи   шатори, генератори, хигиенски пакети, заштитни маски FFB2 и FFB3.

 

  За повеќе информации кликнете тука.

 

 

 

 

 

 

Back