Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

MKD / ПРИСТИГНАА 12 РЕСПИРАТОРИ ДОНАЦИЈА ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 24-04-2020 Back


 Како дел од проектираната помош на Европската Унија од четири милиони евра за итни
 медицински потреби, денес во Скопје пристигнаа 12 машини за асистирано дишење -
 респиратори, како и пет илјади заштитни маски „N95“. Набавката е реализирана преку агенцијата
 на обединетите нации УНОПС, во соработка со Секретаријатот за европски прашања, како
 надлежна институција за координација на странската помош во земјава.

 
 Во рамките на помошта од Европската Унија, во континуитет пристигнува медицинска и заштитна
 опрема согласно утврдената приоритетна листа.
 
 За повеќе информации кликнете тука.
 
 
 
 
Back