Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

MKD / ТУРЦИЈА СО МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ЗА МАКЕДОНИЈА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 08-04-2020 Back


 Во рамките на борбата со ковид-19, Турција ќе и даде на Македонија помош во медицински
 материјали.

 
 Вчера македонската влада го утврди текстот на договорот меѓу Северна Македонија и Турција за
 донација на медицинска опрема и средства наменети за здравствениот сектор која се состои од
 50.000 парчиња заштитни медицински маски, 1000 заштитни скафандери и 1000 дијагностички
 тестови.
 
 За повеќе информации кликнете тука.
  
 
 
Back