Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

MKD/ КИНА ЌЕ ДОНИРА 104 АМБУЛАНТНИ ВОЗИЛА, МИНИБУСИ И ОПРЕМА ВО ЗДРАВСТВОТО ВРЕДНА 4 МИЛИОНИ ЕВРА

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 25-12-2019 Back


 Договорот за поддршка во здравствената и социјална заштита е финансиран со грант во
 вредност од 30 милиони јуани, износ кој надминува три милиони и 800 илјади евра, а преку кој ќе
 се набават над 100 возила за потребите на здравствениот сектор, вклучувајќи и опрема, за
 потребите од Итната медицинска помош, како и унапредување на услугите за домашните посети
 во здравството.

 

 За повеќе информации кликнете тука.

 

 

 

 

 

Back