Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

MAC/ ЕБОР ЌЕ ОБЕЗБЕДИ ПАРИ ЗА АВТОПАТИШТАТА СКОПЈЕ – БЛАЦЕ И КИЧЕВО – ГОСТИВАР

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 10-05-2019 Back

 

 

   Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе влезе во финансирање на изградбата на   автопатиштата Скопје – Блаце и Кичево – Гостивар, односно за првата делница Кичево –       Букојчани, најави министерот за финансии Драган Тевдовски од средбата на банката, која се   одржува во Сараево.


  – На годишните состаноци на ЕБОР имавме можност да зборуваме за тековната, но и идната   соработка со банката. Договоривме поддршка за идниот период – изградба на важни патишта во   нашата земја. Тоа се автопатот Скопје – Блаце и Кичево – Гостивар, односно првата фаза Кичево   – Букојчани, како и изградба на електронски патарини по должината на Коридорот 8 и на патот   Миладиновце – Штип – рече Тевдовски.
 
                                                                   За повеќе информации кликнете тука
Back