Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

MAC/ НОВИ 13,2 МИЛИОНИ ЕВРОПСКИ ПАРИ ЗА ПРЕРАБОТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 30-11-2018 Back


 Фирмите и земјоделските задруги до 14 јануари 2019 година ќе можат да аплицираат на новиот     јавен повик од ИПАРД 2 програмата. Вкупната финансиска помош за овој јавен повик е 13,2       милиони евра, а средствата ќе можат да се користат за градење на нови или осовременување на   постојните преработувачки капацитети.На земјоделците им стојат на располагање нови 13,2             милиони евра од европската ИПАРД 2 Прoграма за инвестиции во матeријални средства за     преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи. Крајниот рок за поднесување на           апликации за добивање на овие пари е 14 јануари 2019 година, а во интерес на брзината на           обработката на овој јавен повик празните и нецелосните апликации нема да се обработуваат.


 За повеќе информации кликнете тука
Back