Innovation in Research Excellence in Management & Development Work
   EN   MK

MAC/ СО ПАРИ ОД ЕУ И УНДП ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВА ДОЈРАНСКОТО ЕЗЕРО И ЌЕ СЕ ПОДОБРУВА ТУРИЗМОТ

Skip Navigation LinksHome - News
Published on: 23-11-2018 Back

 

   Со фонд од 400 000 долари Дојран ќе ја подобрува заштитата на езерото и унапредува       одржливиот туризам. Се работи за проект  кој е финансиран преку програмата на УНДП и ЕУ           „Заштита на природата за одржлива заедница“. Целата е преку
 поддршка за заштита на природната и културната средина и благосостојбата на заедницитe да   се зајакне еколошката рамнотежа. 
 Освен подигањето на свеста кај локалното население, но и кај туристите за заштита и   управување со екосистемот преку овoj проект ќе се врати и заштитниот знак на градот мандрите   и Дојранските колиби.  
   

 За повеќе информации кликнете тука


 

 

Back